Recepten > Brabantse Zult (N-Br)
Ingrediënten
- 1 kg varkenskop {wangen}
- 200 gr varkenstong
- 100 gr varkenshart
- 200 gr zwoerd
- 2 ltr water
- 3 st laurierblad
- 10 gr peperkorrels
- 5 gr zout
- 10 gr nootmuskaat
- 150 cc azijn
Bereidingswijze:
- Varkenskop, tong en hart opzetten met heet water.
Laurier, peperkorrels en zout toevoegen - Aan de kook brengen en ± 5 uur latentrekken
- Vervolgens vlees en zwoerd van de botten halen en samen met hart en tong door de gehaktmolen of keukenmachine doen en fijn malen.
- Het overgebleven vocht zeven en bij het gemalen vlees doen.
- Deze massa, onder voortdurend roeren, aan de kook brengen, goed doorlaten koken!!!
- Het geheel op smaak brengen met nootmuskaat azijn en zout.
- Het geheel nogmaals goed doorkoken, in een vorm doen en af laten koelen.
Hoeveelheden azijn, zout, specerijen naar eigen smaak wijzigen.
Serveren met roggebrood.