Camping

Home > Camping

Campings in Nederland
Zodra het zonnetje weer om de hoek komt kijken, begint bij menig Nederlander de zin in vakantie te komen. De fervente campingbezoekers kennen het gevoel, je kunt bijna niet wachten om je tent, caravan of vouwwagen mee te nemen en neer te planten op een mooie camping. Nederland wordt als kampeerland zwaar onderschat. Tijd voor verandering: kies dit jaar voor een camping in Nederland.

Kamperen in de provincie
De Achterhoek, Brabant, Limburg of liever naar het hoge noorden? Als je in alle rust van een mooie natuurlijke omgeving wilt genieten, kun je in Nederland op veel plaatsen goed uit de voeten. Denk ook eens aan campings op onze eilanden of aan de Nederlandse stranden. Daar kun je even lekker uitwaaien en tot jezelf komen.
Nederland biedt bovendien veel verschillende campings die bij interessante steden in de buurt liggen. Ga bijvoorbeeld kamperen in het Groene Hart en bezoek steden als Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

De volgende campings zijn online te boeken:

De beste faciliteiten

Nederlandse campings staan bekend om hun goede en goed onderhouden faciliteiten. Oud en vies sanitair zijn zeer zeldzaam in ons land. Hoe meer sterren de camping telt, des te meer luxe je kunt verwachten. Van complete sportcomplexen met zwembaden en supermarkten op de camping tot knusse comfortabele dorpscampings: Nederland is een echt campingland!

VakantielandNederland.nl bied je algemene en praktische informatie over Nederland als Campingland; ons eigen landje is veruit de favoriete bestemming van veel Nederlandse kampeerders. Je blijft dichtbij huis en toch ben je even helemaal weg uit de dagelijkse sleur.

Veel Campings zijn aangesloten bij één of meerdere branche organisaties die een bepaalde kwaliteitsgarantie geeft; soms ook geeft het een typering van het soort camping aan. De onderstaande indelingen kunt u in Nederland tegenkomen:

 • Recron terreinen
  De van oorsprong reguliere campings zijn in vele tientallen jaren gegroeid tot volwaardige recreatieterreinen met vaak veel faciliteiten. Deze terreinen herkent u aan het campinglogo van de RECRON, vaak gecombineerd met het logo van de ANWB.
 • ANWB terreinen
  De (leden van de) ANWB keuren campings en als deze campings aan de normen van de ANWB voldoet worden deze campings in de ANWB Kampeergids of in de kleine Campinggids van de ANWB opgenomen.
 • Natuurkampeerterreinen
  Natuurkampeerterreinen zijn terreinen die de natuurbeleving hoog in het vaandel hebben staan. Op Natuurkampeerterreinen gaat u, door de eenvoudige opzet en natuurbeleving, terug naar de natuur. Voor het verblijf op deze terreinen dient u lid te zijn van de stichting Natuurkampeerterreinen: www.natuurkampeerterreinen.nl
 • Landgoedcampings
  Landgoedcampings zijn kampeerterreinen op Landgoederen in Nederland. Dit zijn terreinen waar natuur en cultuur met elkaar verweven zijn. Onder hen zijn er ook een aantal natuurkampeerterreinen, waarvoor het eerder genoemde lidmaatschap nodig is.
 • VeKaBo campings
  Dit zijn campings gelegen op een klein terrein waarop een boerenbedrijf, of een aan het boerenbedrijf gerelateerd bedrijf, is gelegen. Deze terreinen staan bekend als “kamperen bij de boer”. De campings zijn doorgaans gelegen op beschutte agrarische percelen.

Enkele tips voor de minder ervaren camping-gast:

 • Informeer voor het reserveren van een plaats naar zaken die voor u belangrijk zijn, bijvoorbeeld afspraken over geluid, bezoekers en huisdieren. Besef dat deze afspraken zowel voor u, als voor de andere gasten gelden.
 • Informeer voor het reserveren van een plaats welke kosten inbegrepen zijn in het tarief en welke kosten u nog extra moet betalen.
 • Informeer voor het reserveren naar de regels over betaling en annulering.
 • Leg gemaakte afspraken schriftelijk vast.

Op de volgende pagina’s is een complete lijst van alle bekende campings in Nederland opgenomen

2 gedachten over “Camping

 1. Lutz Watervilla's

  Beste meneer/mevrouw,

  Bij deze mailen wij, om te vermelden dat wij geen Camperplaatsen meer aanbieden. Wij verzoeken u graag om Jachthaven Lutsmond van uw website te halen.

  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groeten,
  Team LUTZ Jachthaven & Watervilla’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *