Natuurkampeerterreinen

Thema’s > Natuurkampeerterreinen

Steeds meer Nederlanders zijn geïnteresseerd in een groene vakantie in eigen land. Ze willen kamperen in een ongerepte, natuurlijke omgeving, waar rust, privacy en ruimte gegarandeerd zijn.

In Nederland is de stichting Natuurkampeerterreinen actief die dergelijke natuurkampeerterreinen selecteert en publiceert. De Natuurkampeerterreinen worden geselecteerd op de omgeving; ze zijn alle gelegen zijn in de mooiste natuurgebieden van ons land, op ruime afstand van de bewoonde wereld. Ze zijn bovendien slechts één tot maximaal drie hectare groot, en per hectare zijn niet meer dan 30 kampeerplaatsen toegestaan.
Daarnaast biedt elk Natuurkampeerterrein volop mogelijkheden om wandelend, fietsend of per kano de directe omgeving te ontdekken.

De Stichting Natuurkampeerterreinen telde begin 2009 vijftigduizend leden.

De Stichting Natuurkampeerterreinen geeft een gids uit, Het Groene Boekje. Kampeerders vinden daarin het Natuurkampeerterrein van hun keuze in Het Groene Boekje, volgens de stichting de ‘natuurlijkste kampeergids’ van Nederland. In de 120 pagina’s dikke uitgave zijn de 140 Natuurkampeerterreinen gefotografeerd en uitvoerig beschreven, met alle bijbehorende informatie.

Meer informatie op www.natuurkampeerterreinen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *