Recepten > Citroenschilletje
Ingrediënten
- 6 stuks citroenen
- 250 gram suiker
- ½ stuk vanillestokje
- 1 liter brandewijn
- 2 stuks citroenen
- 3 stuks kruidnagelen
Bereidingswijze
- Boen de 6 citroenen goed schoon, schil ze dun (zo dat het wit niet mee geschild wordt) en pers ze uit. Doe het citroensap, de citroenschilletjes, de suiker en het vanillestokje in een met kokendheet water schoongespoelde weckpot en giet er de brandewijn op.
- Sluit de weckpot goed af en zet het mengsel 6 weken op een donker koel plekje.
- Zeef het mengsel daarna door een doek en doe het opnieuw in een in met kokend heet water schoongespoelde weckpot.
- Was de 2 citroenen, snijd ze in dunne schijfjes en verwijder de pitten.
- Doe de citroenschijfjes met de kruidnagelen in de weckpot met brandewijn en laat alles nog eens 4 weken goed afgesloten op een donker koel plekje rusten.