Recepten > Abraham’s Mostersoep
voor ± 1 liter soep.
Ingrediënten
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 200 ml room
- 1 liter kippen of groente bouillon
- 2 eetlepels mosterd van Abraham (of Groninger Mosterd)
- eventueel gebakken spekjes en prei
Bereidingswijze:
- De boter smelten, maar niet kleuren.
- De bloem toevoegen en met een houten lepel roeren.
- Zet de roux op en zacht vuur en laat hem 10 minuten garen.
- De Bouillon verwarmen en bij de roux gieten, gladroeren, onder voortdurend roeren 10 minuten laten koken.
- De soep door een zeef halen (als er klontjes in zitten).
- Abrahams Mosterd toevoegen.
- Vlak voor het serveren de room toevoegen en niet meer laten koken.
- Voor de smaak kunt u er gebakken spekjes en prei aan toevoegen.
Dit recept is afkomstig van Angelique Medema, onze dank hiervoor.