Recepten > Fryske dûmpkes
(voor ± 60 stuks)
Ingrediënten
- 150 gr boter
- 150 gr donkere basterdsuiker
- 2 eieren
- 250 gr gezeefde bloem
- zout
- 100 gr fijngehakt hazelnoten
- 1 theelepel fijngewreven anijszaad
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel gemalen kaneel
- een ingevette bakplaat
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Roer de boter, de suiker en de eieren tot een schuimig mengsel.
- Voeg de bloem en 1 mespuntje zout toe en kneed alles tot een mooi glad deeg.
- Kneed de hazelnoten, het anijszaad, het gemberpoeder en de kaneel door het deeg.
- Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een lap van 24 x 20 cm en 1 cm dik en snijd die in reepjes van 4 x 2 cm.
- Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ± 25 minuten lichtbruin.
- Druk de koekjes uit de oven direct aan één kant met uw duim in en laat ze op een rooster afkoelen.