Gekookte mosselen

Recepten > Miosselen > Gekookte mosselen

Ingrediënten:

  • 2 kilo verse mosselen (panklaar)
  • 1 zakje mosselkruiden
  • 2 eetlepels mosterd
  • 150 ml water
  • 1 zak kant-en-klare mosselgroenten, maar (boeren) soepgroenten volstaan ook

Bereiding:

  1. Mosselen in koud water wassen en schoonmaken.
  2. Openstaande mosselen verwijderen.
  3. Meng de mosselkruiden met de mosterd en het water door elkaar. Voeg de mosselen en de groenten toe en breng het geheel aan de kook.
  4. Kook de mosselen volgens de omschrijving op de verpakking en schud de mosselen regelmatig om, zodat ze gelijkmatig gegaard worden.
  5. De mosselen zijn klaar als ze allemaal open staan. 5 tot 8 minuten koken zou voldoende moeten zijn.

Opdienen: Dien de mosselen op op een diep bord met wat (gezeefd) kookvocht, zodat je ook wat van de groenten op je bord hebt. Lekker met stokbrood, of frietjes. Een lege mossel kan uitstekend als knijpertje dienen om de andere mosselen te eten.

Variaties: Als je mosselen in water kookt proef je de mosselen in de meest pure vorm. Maar het is ook heerlijk om het water achterwege te laten en de mosselen in plaats daarvan te koken in wijn of bier. Dit geeft extra smaak aan de mosselen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *