Koolschotel, Gegratineerde Langerdijker

Recepten > Gegratineerde Langerdijker Koolschotel

Ingrediënten voor 4 personen :

  • 1 kg. Witte kool
  • 1 pond gehakt ( half om half )
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 mespuntje zout
  • 1 vleugje peper,
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram kaas
  • 1 rode paprika
  • 400 gram aardappelpuree

Bereidingswijze

  • Gehakt klaar maken.
  • De witte kool in 4 stukken snijden, stronk verwijderen
  • Wassen, daarna in fijne reepjes snijden.
  • De kool, prei, paprika en ui licht aanbakken in olie met de kerrie, knoflook, peper en zout daarbij gevoegd. Het mag best wat pittig smaken.
  • De vooraf aangemaakte gehakt bakt U kruimelig.
  • De puree maakt U spuitklaar.
  • In een vuurvaste schaal legt U, laag om laag, te beginnen met gehakt, de kool en gehakt.
  • De schotel maakt U af met een aardappelpureerand.
  • De tomaat garneert U over het gerecht, waarna de geraspte kaas alles moet afdekken.
  • De schotel plaatst U in een voorverwarmde oven van 200 graden. Na ± 20 min. Heeft U een overheerlijke Langedijker Koolschotel.

Recept voor VakantielandNederland.nl van Restaurant de Burg, Dorpsstraat 571 Noord Scharwoude.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *