Recepten > Mosselen > Bretonse moule a la creme.
Ingrediënten:
- 2 kilo mosselen (geschoond)
- 800 ml crème frais
- 1 thee lepel echte dijon mosterd
- 1 thee lepel witte peper
- 1 thee lepel zee zout
- 1 eetlepel fijn gehakte selderij
- 1 eetlepel fijn gehakte peterselie
- 1 eetlepel gezouten room boter
- 3 teentjes verse geperste knoflook
- 1 groot stokbrood
Bereiding:
- u zet de mosselen droog op in een grote pan
- zodra zij openen giet u het vocht in een grote kom
- het vuur is nu laag en u voegt de crème frais toe samen met de andere ingrediënten
- u roert het kook vocht langzaam er door tot dat er een soep [saus] ontstaat
- kook de mosselen gaar in de saus af en toe omscheppen of schudden (8 min)
Hoe op te dienen:
- in een pasta bord of diep bord
- met lekker veel saus waarin u stokbrood sopt.