Recepten > Mosselen > Mosselen op de oud-Zeeuwse manier.
Ingredienten
-
2 kg mosselen
-
ui in blokjes
-
mager gerookt spek
-
peper
-
laurier
-
kookroom
Bereidingswijze:
-
Mosselen koken zonder iets erbij. (3 x deksel op laten komen, bij elke keer even opschudden, dan zijn de mosselen gaar!)
-
Mosselen uit de schelp halen. Kookvocht bewaren!
-
In een braadpan uien glazig bakken in een klontje boter ev. deksel erop, zodat de uien zacht zijn. Daarna spekjes erbij. Beetje peper. Geen zout gebruiken!
-
Een schaaltje kookvocht aanmengen met maïzena. Dit bij die uien en spekjes doen. Scheutje azijn en een paar laurierbladen. Is de saus te dik? gewoon meer kookvocht gebruiken. Als laatste de gekookte mosselen erbij. De laatste tijd gebruik ik om de saus romiger te krijgen kookroom, heb ik dit niet in huis gebruik ik een beetje koffiemelk.
Dit gerecht is superlekker met ijsbergsla, frites, gebakken of gekookte aardappelen.