Recepten > Paling > Paling in ’t groen (3) a la Luxembourg
Benodigdheden:
- 1000 gram verse paling in stukken van ongeveer 10 cm lang
- 500 gram verse bladspinazie
- 100 gram verse peterselie
- 1000 cc visbouillon
- 250 gram geschilde aardappels
- 500 cc Zomergoud van Grolsch
Bereidingswijze :
- De spinazie afkoken en in een keukenmachine fijn draaien.
- De peterselie zeer fijnhakken.
- De aardappels in blokjes snijden van 2 bij 2 centimeter (rauw).
- De visbouillon en de Zomergoud aan de kook brengen, nu de paling erbij doen en op een laag pitje een half uur laten stoven.
- De laatste tien minuten de aardappels en de pulp van de spinazie en de peterselie laten meestoven.
- Met een schuimspaan de paling met de aardappels en “het groen” op borden scheppen en serveren met zacht, vers maisbrood