Recepten > Paling > Paling met tuinkruiden(Anguille aux fines Herbes)
Ingrediënten:
- 1 kg paling
- 3 sjalotjes
- 200 gram zuring
- 25 gram kervel
- 25 gram peterselie
- 75 gram boter
- 1 citroen
- 3 blaadjes salie
- 25 gram citroenkruid
- 1/2 dl witte wijn
- 2,5 dl visbouillon
- zout, peper
bereiding:
- Snijd de paling in moten van 7 cm.
- Was deze goed en laat ze uitlekken.
- Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
- Hak ook alle kruiden fijn.
- Smelt 75 gram boter in een pannetje en laat hierin alle gehakte kruiden en de sjalot zachtjes smelten.
- Voeg dan de stukken paling toe, de wijn en de visbouillon. doe er peper en zout bij en meng het goed.
- Breng het aan de kook. Laat 7 minuten zachtjes koken en voeg dan het sap van de citroen toe.
- Verwarm het mengsel nog even, doe het op een voorverwarmde dienschaal, en bewaar deze 15 minuten warm.
- Daarna Serveren