Recepten > Paling > Palingtaart met Paprika
Ingredienten:
- 1 blik croissantdeeg (netto gewicht 240 gram)
- 300 gram palingfilet
- ½ groene, gele en rode paprika,
- 3 blaadjes witte gelatine
- ½ visbouillontablet
- 2½ deciliter slagroom, 4 takjes peterselie,
- ½ bakje tuinkers, 500 gram gedroogde bruine bonen
Voorbereiden: (kan 1 dag van tevoren)
- Oven voorverwarmen op 225 graden.
- Springvorm met een doorsnee van 24 cm bekleden met croissantdeeg. Bovenkant van rand iets naar beneden duwen tot dikke rand van ongeveer 3 cm hoog.
- Bodem bedekken met bakpapier. Als steunvulling de bruin bonen erin strooien.
- Op rooster in midden van oven in ongeveer 20 minuten gaar bakken.
- Bakpapier met steunvulling verwijderen. En in nog ongeveer 5 minuten goudbruin bakken. Vorm verwijderen.
- Op taartrooster boden in ongeveer een uur laten afkoelen.
- In ruim koud water gelatine ongeveer 5 minuten weken.
- Intussen 1 deciliter water aan de kook brengen en hierin het halve bouillontablet oplossen.
- Gelatine goed uitknijpen. Van vuur af al roerende in de hete bouillon oplossen. 3 Palingfilets achterhouden.
- In mengbeker rest van palingfilets pureren.
- Gelatinemengsel door gepureerde paling roeren. In kom slagroom bijna stijf kloppen.
- Palingpuree erdoor scheppen. In taartvorm doen.
- Bovenkant gladstrijken.
- In koelkast in ongeveer een half uur laten opstijven.
- Intussen paprika’s wassen en overlangs in dunne reepjes snijden.
- In ruim kokend water reepjes 1 minuut koken. In zeef onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekken.
Bereiden:
- Peterselie fijn knippen.
- Helft over de 3 achtergehouden palingfilets verdelen.
- Palingfilets met peterselie naar binnen oprollen.
- Op taart paprikareepjes in het rond rangschikken.
- In midden palingrolletjes leggen.
- Tuinkers van bedje knippen.
- Rest van peterselie en tuinkers over paprika strooien