Recepten > Paling > Paling uit Perpignan (Anguille à la Perpignannaise)
Ingrediënten:
- 1 kilo paling
- 2 sjalotjes
- 200 gram champignons
- 1 ui
- 2 eetlepels tomatenpuree
- peterselie
- 1 bouquet garni
- kervel
- dragon
- 1,5 dl droge witte wijn
- 3 eetlepels olie
- zout, peper
- bloem
Bereiding:
- Breng een pan met water aan de kook. Leg wat bloem op een bord. Schil en Bak de sjalot en ui. Maak de champignons schoon en snij ze.
- Maak de palingen schoon. Leg die 3 minuten in het kokende water. Laat ze uitlekken en droog ze af.
- Snij ze daarna in stukken van 7 cm. Geef er peper en zout over en wentel ze door de bloem.
- Verhit de olie in een pan.
- roerbak er de stukken paling in.
- Wentel ze een paar keer zodat ze aan alle kanten gelijkmatig roerbakken.
- Haal ze na enkele minuten uit de pan. Geef nu de olie de gehakte ui er bij, laat deze wat kleur krijgen, voeg dan de sjalot en de champignons toe.
- Laat even roerbakken en geef er dan de tomatenpuree en de wijn bij.
- Leg de paling terug in de pan, misschien nog wat zout en peper, voeg het bouquet garni toe en leg de deksel op de pan.
- Laat op klein vuur 30 minuten zachtjes stoven.
- In deze tijd wast en hakt U wat peterselie, kervel en dragon.
- Wanneer de paling klaar is, halen we het bouquet garni weg, geven het mengsel op een voorverwarmde dienschaal en strooien er de gehakte kruiden over.