Recepten > Snoekbaars > Asperges met Snoekbaars en Jenever
Ingrediënten:
- 400 g asperges
- 4 Snoekbaarsfilets van 250 g elk
- peper, zout
- mosterd
- 50 g boter
- 100 g paneermeel
- bieslook
- nootmuskaat
- 4 dl visbouillon
- 2 dl jenever
- cayennepeper
- saffraan
- gerookte Ardenner ham
Bereiding:
- Kook de asperges beetgaar in gezouten water.
- Kruid de visfilets met zout en peper. Bestrijk ze met een panade van een koffielepel mosterd, 50 g boter, 100 g paneermeel, een weinig gehakte bieslook en muskaatnoot.
- Schik de vis in een braadschotel en overgiet met 4 dl visbouillon en 2 dl jenever. Zet 20 minuten op 180 graden C in de oven.
- Neem nu de visfilets uit de pan en werk de saus op met een klontje boter en breng op smaak met cayennepeper en een snuifje saffraan.
- Warm de asperges op in de saus en schik ze op de borden met de filets. Garneer met een spiegeltje saus en reepjes gerookte Ardenner ham.