Snoekbaarspotje met witte wijn: heerlijke snoekbaarsrecepten.

Snoekbaarspotje met witte wijn, mosterd en dille.

Ingrediënten;

  • 600 gram Snoekbaarsfilet
  • 250 gram worteltjes
  • 300 gram krielaardappeltjes (cela vita)
  • 1 ui
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram doperwtjes (diepvries)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 1/2 deciliter witte wijn
  • sap van 1 citroen
  • zout en peper
  • 1/8 slagroom (slankroom)
  • 1 citroen.

Bereiding:

  • Snijd de snoekbaarsfilet in stukken van circa 3 centimeter.
  • Snijd de worteltjes ook in stukken van 3 centimeter. Kook
  • de worteltjes en de krielaardappeltjes apart in circa 10
  • minuten beetgaar, giet af en laat ze uitlekken. Snipper
  • intussen de ui grof. Verhit de boter in de wok laat hem
  • uitbruisen en voeg dan de olie toe. 
  • Roerbak als de olie heet genoeg is de ui 2 minuten, 
  • voeg de snoekbaarsfilet toe en roerbak de vis voorzichtig circa 5 minuten 
  • (probeer de visblokjes heel te houden). 
  • Meng voorzichtig de aardappeltjes, worteltjes, doperwtjes, mosterd, 
  • wijn en het citroensap erdoor en breng het op smaak met zout en peper.
  • Laat het geheel 4 minuten pruttelen , voeg na 2 minuten de dille toe. 
  • Garneer de schotel met partjes citroen en serveer direct.

Lekker met een groene salade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *