Recepten > Snoekbaars > Visstoofpotje van Snoekbaars.
Ingrediënten:
- 2 venkelknollen
- 15 gram boter
- 1 theelepel visbouillonpoeder
- 400-500 gram Snoekbaarsfilet 150 gram doperwtjes
- 1 eetlepel Pernod of 4 el witte wijn
- 125 ml. Slagroom
- 1 eetlepel maïzena of variatiesaus
- zout, peper en gedroogde dille
Bereiding:
- Maak de venkelknollen schoon, snijd ze in reepjes en bak ze in de boter in 2 minuten aan.
- Voeg ½ dl water en het visbouillonpoeder toe en laat de groente 20 minuten zachtjes stoven.
- Snijdt de snoekbaarsfilet in blokjes en schep ze met de erwtjes door de venkel.
- Voeg de pernod of wijn toe. Laat het gerecht in 5-8 minuten zachtjes gaarstoven.
- Roer een glad papje van de slagroom en de maïzena en schenk het al roerende in de pan tot het vocht licht gebonden is.
- Brengt de stoofpot op smaak met zout, peper en dille.
- Lekker met gekookte krielaardappelen of gekookte rijst.