Visstoofpotje met snoekbaars.

Recepten > Snoekbaars > Visstoofpotje  van Snoekbaars.

Ingrediënten:

  • 2 venkelknollen
  • 15 gram boter
  • 1 theelepel visbouillonpoeder
  • 400-500 gram Snoekbaarsfilet 150 gram doperwtjes
  • 1 eetlepel Pernod of 4 el witte wijn
  • 125 ml. Slagroom
  • 1 eetlepel maïzena of variatiesaus
  • zout, peper en gedroogde dille

Bereiding:

  • Maak de venkelknollen schoon, snijd ze in reepjes en bak ze in de boter in 2 minuten aan. 
  • Voeg ½ dl water en het visbouillonpoeder toe en laat de groente 20 minuten zachtjes stoven. 
  • Snijdt de snoekbaarsfilet in blokjes en schep ze met de erwtjes door de venkel.
  • Voeg de pernod of wijn toe. Laat het gerecht in 5-8 minuten zachtjes gaarstoven.
  • Roer een glad papje van de slagroom en de maïzena en schenk het al roerende in de pan tot het vocht licht gebonden is. 
  • Brengt de stoofpot op smaak met zout, peper en dille.
  • Lekker met gekookte krielaardappelen of gekookte rijst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *