Bathmen (O)

Plaatsen > Bathmen (O)

Bathmen is een levendig dorp in het Sallandse land tussen Deventer en Holten in de provincie Overijssel. Er zijn geen grote attracties, het is er vredig, kleinschalig en echt.

Saksische boerderijen in de groene velden met roodbonte koeien afgewisseld met mooie gemengde bossen is het karakteristieke beeld rond Bathmen. Voor mensen die rust en ontspanning zoeken is Bathmen absoluut een bezoek waard.

Bathmen ligt temidden van mooie bossen, voor natuurliefhebbers een uniek gebied. Vanaf de dorpspomp op de Brink starten 4 gemarkeerde wandelroutes, variërend van 4 tot 11 km. Bathmen heeft ook een eigen kuierroute van ca. 25 km die gaat door de buurtschappen Dortherhoek, Zuidloo en Loo. Uiteraard kunt u Bathmen en omgeving ook fietsend verkennen. Diverse fietsroutes zijn in foldervorm verkrijgbaar en brengen u langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden.

De Schipbeek is de levensader geweest van Bathmen. Tegenwoordig wordt de beek niet meer bevaren. Wel is het mogelijk de Schipbeek met een kano te verkennen. Een deel van de beek is opgenomen in een meer dan 400 km lange kanoroute door Overijssel. Hoewel niet alle delen van de vaarroute openbaar zijn, kan op eenvoudige wijze een ontheffing worden aangevraagd worden bij de VVV. Ook is de Schipbeek uitermate geschikt om te vissen. U hebt een sportvisakte en een visvergunning nodig.

Rond de brink in Bathmen treft u diverse horecagelegenheden aan. 

In Bathmen vinden regelmatig evenementen plaats. De kunstmarkt rondom de kerk en de survivalrun in en rondom de Schipbeek zijn inmiddels grote trekpleisters geworden. Eind mei vinden in manege ’t Ruiterkamp onder de naam “Bêkefeesten” diverse popconcerten plaats. Enkele weken later vieren de inwoners van Loo en wijde omgeving hun school- en volksfeest. Ook de Bathmense kermis in het laatste weekeinde van september is bijzonder populair bij jong en oud.

Op hippisch gebied is Bathmen landelijk bekend o.a. door het evenement Bathmen te Paard. Ook de jaarlijkse concoursen van de ponyclub en de rijvereniging en de samengestelde wedstrijden in het Traasterbos trekken veel bezoekers.

Bathmen heeft ook een schitterend recreatiezwembad met een superglijbaan gelegen aan de Oudendijk in Loo. Een grote zonneweide, een speeltuin en een overzichtelijk peuterbad zijn ideaal voor een dagje uit met kinderen.

 

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Bathmen en omgeving.
In Bathmen en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Bathmen en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *