Broek in Waterland

Plaatsen > Broek in Waterland

De gemeente bestaat uit een samenvoeging van bekende dorpen, waarvan een deel aan de voormalige Zuiderzee ligt. In het binnenland ligt Broek in Waterland. Sporen van één van de rijkste vrouwen uit de 17e ‘VOC’ eeuw, Neeltje Pater, zijn nog terug te vinden in en rond de kerk. Veel huizen uit die tijd, met grijs geschilderde houten gevels, zijn bewaard gebleven. Midden in het landschap liggen de oude ontginningsdorpen Ilpendam, Watergang en Zuiderwoude. Het natuurgebied Waterland is een belangrijke broedplek voor weide- en moerasvogels.

Het is er nog steeds brandschoon, de huizen zijn rijk versierd en alles wat van hout is, zit knap in de verf.

Vestigden zich er in de zeventiende en achttiende eeuw rijke reders, kapiteins en kooplieden uit liefde voor afzondering en rust; verveling, bespotting door en last van de vele reizigers deed ze het dorp uiteindelijk weer verlaten. 

Broeker Huis
Het Broeker huis is een symmetrisch opgetrokken bakstenen, vrijstaand Lodewijk XVIe pand. In het interieur is een rijk gedecoreerde regentessekamer aanwezig. Het huis werd gebouwd tussen 1775-1778. Als architect trad op Abraham van der Hart. Het huis is uitgeroepen tot Rijksmonument. De oorspronkelijke functi evan het huis was er een van Diaconiehuis. De huidige functie is Dorpshuis. Leeteinde 16 – Broek in Waterland

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Broek in Waterland en omgeving.
In Broek in Waterland en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Broek in Waterland en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *