Den Helder

Plaatsen > Den Helder

De gemeente Den Helder ligt in de provincie Noord-Holland. Inwoneraantal: 60.026; Oppervlakte: 178,83 km²; Wateroppervlakte: 133,42 km².

De gemeente Den Helder omvat 

  • de stad Den Helder en de dorpen 
  • Julianadorp en 
  • Huisduinen. 

U vindt in Den Helder een gezellig en uitgebreid, gedeeltelijk overkapt, winkelcentrum, een filmhuis, een bioscoop, een schouwburg, talrijke sportaccommodaties, jachthavens en parken.. Op de Helderse dijk kunt u heerlijk uitwaaien en u geniet er van een prachtig uitzicht.

Ten zuiden van Den Helder strekken zich kilometerslange zandstranden uit tot aan de badplaats Petten. Het duingebied biedt talloze fiets- en wandelpaden.

De vuurtoren van Den Helder (Lange Jaap) is de bekendste van Nederland omdat het de hoogste gietijzeren toren is van Europa.

In Den Helder zijn er een aantal kleinere (vooral militaire) bezienswaardigheden. In Den Helder wemelt het van de musea waarvan het Marinemuseum met de onderzeeboot misschien wel het bekendste is.

Nieuwe Diep of Helder zoals een paar namen voor Den Helder luiden, heeft alle mogelijkheden om te winkelen, op een terrasje te zitten of zo maar wat te flaneren. Restaurants en bars zijn er in allerlei nationaliteiten wat eigen is aan het zeevaartkarakter van de stad. Vanuit Den Helder vertrekken de ferryboten naar Texel.

Bezienswaardigheden:

Fort Kijkduin: Fort kijkduin ligt iets ten zuidwesten van Den Helder. Het fort is door de Fransen gebouwd n.a.v. een Britse landing aldaar in 1799. In 1996 opende Willem Alexander het schitterende gerestaureerde fort en het voor Europa unieke Noordzee-aquarium, dat in de onderaardse beuken van het fort is gebouwd. U vindt hier tientallen aquaria, met ieder een eigen thema. Sensationeel is de vele meters lange tunnel. Dit in combinatie met het oude fort geeft een onvergetelijke dag.

Nationaal Reddingmuseum ‘Dorus Rijkers’: Het Nederlands maritieme reddingswezen door de eeuwen heen en veiligheid op het water staan centraal in dit museum. Naast de reddingsmaatschappij (KNRM), wordt ook aandacht besteed aan andere organisaties die zich met reddingswerk bezighouden. Voor kinderen (en volwassenen) zijn diverse objecten zelf uit te proberen. er is zelfs een unieke brugsimulatie aanwezig waar uw zelf het roer van een reddingsboot kan pakken tijdens een reddingsactie in zwaar weer.

Marine Museum: Wie meer wil weten over de boeiende geschiedenis van de Nederlandse marine is bij het marine museum op het aangewezen adres. In de basisexpositie volgt de bezoeker de ontwikkeling van het marineschip en maakt kennis met verschillende marinehelden. Dankzij de omvang van de museumcollectie kunnen er geregeld tijdelijke tentoonstellingen gehouden worden waarin specifieke onderwerpen meer aandacht krijgen. Ook zijn er twee schepen te bezoeken, de onderzeeboot de ‘Tonijn’ , en de mijnenveger de ‘Abraham Crijnssen’ en de ‘Schorpioen’

Käthe Kruse Poppenmuseum: De passie van Tiny Riemersma, het verzamelen van Käthe Krusepoppen, is uitgegroeid tot dit unieke Käthe Krusemuseum. De drie etages van het museum staan vol nostalgie! Zelden groeide een hobby uit tot zo’n fijnzinnige en internationaal gerespecteerd museum. Er bevinden zich ca. 400 Käthe Krusepoppen. Vier generaties spelen staan hier onder één dak: een wereld vol van (misschien vergeten) jeugdherinneringen.

Nationale Vlootdagen
Drie dagen lang kunt u marineschepen bezichtigen uit binnen- en buitenland, er worden tal van demonstraties gegeven door o.a. het Korps mariniers en de Kustwacht en er zijn muziekuitvoeringen. Kinderen kunnen zich zeker een hele dag vermaken met schminken, abseilen en op de stormbaan. Vanaf het station Den Helder gaan de hele dag gratis pendeldiensten. Op zondagavond sluit men deze dagen af met de traditionele taptoe op het Bernhardplein in de binnenstad. Deze begint om 20.00 uur.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Den Helder en omgeving.
In Den Helder en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Den Helder en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *