Enschede

Plaatsen > Enschede

De gemeente Enschede ligt in de provincie Overijssel. Inwoneraantal: 153.716; Oppervlakte: 141,47 km²; Wateroppervlakte: 0,00 km².

De gemeente Enschede kent de woonkernen:

  • Boekelo, 
  • Enschede, 
  • Glanerbrug, 
  • Lonneker, 
  • Usselo

Enschede is met circa 150.000 inwoners de grootste stad in Oost-Nederland. Een stad die volop in beweging is. Enschede Bouwt. Letterlijk en figuurlijk op alle terreinen. Wie er een paar jaar niet is geweest kent de stad nauwelijks terug. 

Een rijk uitgaansleven kenmerkt de stad net zo goed als een rijke natuur. 

In het centrum van Enschede zijn voor het parkeren verschillende voorzieningen aanwezig. Er is een speciale plattegrond beschikbaar waarin de meest actuele situatie voor het parkeren en de parkeerroute te vinden is.

Recreëren betekent ook genieten van de natuur. Dat kan binnen de bebouwde kom in één van de parken. Daarnaast -bijna letterlijk- begint al ruim binnen de gemeentegrenzen het fraai Twentse coulissenlandschap met z’n karakteristieke afwisseling van bossen, weiden, houtwallen en beken. Ongeacht waar u zich bevindt in de stad, het is nooit verder dan 10 fietsminuten van het rustgevend groen.

Natuurmuseum Enschede
Aan de M.A. de Ruyterlaan 2, Enschede; telefoon 053 – 4807680, fax 053 – 4300176 vindt u het natuurmuseum Enschede. Het natuurmuseum heeft een grote en zeer gevarieerde verzameling fossielen, mineralen en schelpen. Open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur; 2e paasdag, 2e pinksterdag en 2e kerstdag gelden als een zondag. Gesloten op: elke maandag, 1e pinksterdag, 1e kerstdag, 1e paasdag, goede vrijdag, bevrijdingsdag , Hemelvaartdag, Koninginnedag, oud- en nieuwjaarsdag.
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *