Oldenzaal

PLaatsen > Oldenzaal

De gemeente Oldenzaal ligt in de provincie Overijssel. Inwoneraantal: 31.800; Oppervlakte: 21,95 km².

De gemeente Oldenzaal omvat maar één woonkern: Oldenzaal.

Oldenzaal is gelegen in het groene hart van Twente en wordt omringd door een prachtig, afwisselend coulisselandschap met vele vakantie- en recreatiemogelijkheden. Al eeuwen lang bepaalt de mooie St. Plechelmusbasiliek het gezicht van Oldenzaal. Oldenzaal behoorde vroeger tot de machtige Hanze-bond. Samen met het Palthe-Huis, Religieus museum de Plegrim en de zeventiende eeuwse geveltjes wordt U herinnerd aan dit roemrijke verleden.

Naast het historisch gezicht van Oldenzaal kunt u genieten van de sfeervolle binnenstad met de vele, smalle winkelstraatjes en in de overdekte winkelcentra ‘In den Vijfhoek’ en in ‘Driehoek’. Het winkelaanbod is rijk en gevarieerd. 

Iedere maandag is er de grote warenmarkt in het centrum van Oldenzaal van 12.00 tot 17.00 uur. Op de zaterdag is er een kleine markt op de Markt in Oldenzaal van 10.00 -17.00 uur.

Oldenzaal wordt door de Twentenaren ‘het stedke van plezeer’ genoemd. Dit predikaat heeft het niet alleen te danken aan het carnaval dat jaarlijks op uitbundige wijze met zuidelijke allure wordt gevierd, maar ook aan de aanwezigheid van de talloze gezellige bars, discotheken en café’s. 

Voor de ‘dag’-recreatie vermelden wij het aan Oldenzaal grenzende recreatiepark Het Hulsbeek. Te midden van bossen, waterpartijen met brede zandstanden en ligweiden, vindt u een scala aan ‘dag’-recreatie voorzieningen. In het Hulsbeek kunt u zwemmen, surfen, vissen, fietsen en wandelen, trimmen en paardrijden.
Aan de rand van de stad ligt tevens het Kalheupinkpark, uitermate geschikt voor een korte wandeling en eveneens een goed startpunt voor alle wandelingen in de mooie omgeving van Oldenzaal.

Jaarlijks ontdekken vele toeristen Oldenzaal en haar mooie omgeving als vakantiedoel bij uitstek. Het gevarieerde Noordoost Twente landschap biedt jong en oud veel mogelijkheden tot het houden van een actieve vakantie. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *