Oosterend

Plaatsen > Oosterend

Oosterend ligt op het waddeneiland Terschelling in de provincie Friesland.

Naast dit dorp met deze naam bestaan er twee andere dorpen die zo heten. 1 op het vasteland van de provincie Friesland en 1 op het eiland Texel.

Oosterend is het laatste dorp aan de hoofdweg van Terschelling, die na Oosterend nog een paar honderd meter doorloopt tot de Dwarsdijk waar achter de Grië, de Groede en aansluitend de Boschplaat liggen. 

Vanaf Oosterend over de badweg bereikt u de strandtent “Heartbreak Hotel”. Hier is uw laatste kans om lichamelijke – en geestelijke brandstof tot u te nemen voordat u die eindeloze strandwandeling gaat maken naar het Amelander gat of terug naar West in welk geval het uw eerste kans is dit te doen, een echte aanrader. 

In Oosterend zijn de opnames gemaakt voor de bekende tv-serie “Sil de Strandjutter” omdat hier enkele zeer fraaie voorbeelden van de typische Terschellinger boerderijen nog in oude staat zijn te aanschouwen. 

Ook is hier het restaurant de Grië gevestigd met een Michelin ster. Achter de Dwarsdijk nog de kampeerboerderij “de Wierschuur”.waar vroeger zeegras (wier) werd aangevoerd om te worden gedroogd en te worden verwerkt tot matrasvulling.

Vakantiehuizen en vakantie appartementen in Oosterend en omgeving.
In Oosterend en omgeving is tot in de kleinste plaats voor uw vakantie onderdak bij particulieren of in hotels te vinden. Overal in Oosterend en omgeving worden vakantiewoningen, hotels en appartementen aangeboden.

Door te klikken in het menu bovenaan de pagina op “Camping”, “Hotels” of “Vakantiehuizen” krijgt u alle informatie die u nodig heeft en kunt u eventueel rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *