Recepten > Poffer (Drente)
Poffer is een eenvoudig Drents nagerecht.
Ingrediënten
- 125 gram bloem,
- 125 gram boekweitmeel
- 1 theelepel zout
- 2,5 dl melk
- 15 gram gist
- 75 gram dobbelsteentjes spek
- boter en stroop.
Bereidingswijze
- Zeef 125 gram bloem, 125 gram boekweitmeel en 1 theelepel zout.
- Verwarm 2,5 dl melk lauwwarm en los hierin 15 gram gist op.
- Giet de gistoplossing in een kuiltje in de bloem. Roer van de gistoplossing en het meel een mooi beslag.
- Laat dit één uur, afgedekt met een vochtige doek, op een warm plekje rijzen.
- Bak in een ronde braadpan (doorsnee 20 cm) 75 gram dobbelsteentjes spek langzaam uit.
- Laat de pan afkoelen.
- Schep dan het beslag in de pan op de spekjes en laat de poffer op laag vuur in 45 minuten aan één kant mooi bruin worden.
- Keer de poffer en bak ook de andere kant bruin.
- Dien de poffer warm op met boter en stroop.