Sevenum

Sevenum (c) Martin Lamboo 2016

Sevenum (c) Martin Lamboo 2016

Sevenum  is een plaats in de gemeente Horst aan de Maas in de provincie Limburg.

Sevenum telt bijna 6.500 inwoners.

Sevenum een agrarisch dorp (esdorp) waarvan de bewoning terug gaat tot het bronzen en ijzeren tijdperk .

Attractiepark Toverland is is een leuk uitstapje waar 700.000 bezoekers per jaar ruim 30 attracties en shows vinden. Het hoofdthema is ‘Toveren’, de kracht van magie is tijdloos en universeel. In het park vindt u de overdekte themagebieden: Land van Toos & Magic Forest. Het overdekte themagebied Land van Toos heeft de indoorachtbaan Boomerang en een Oosterse zweefmolen. In Magic Forest kunnen bezokers een ritje wagen in de spectaculaire bobsleebaan, Woudracer of hun dag eindigen met een grote splash in de wildwaterbaan Backstroke. Buiten staat de motorachtbaan de Booster Bike.
In 2007 werd het park uitgebreid met de spectaculaire achtbaan Troy met 90 km per uur en ruim één kilometer lang. In 2010 werd het Griekse mythologische themagebied rondom Troy verder uitgebreid met het schommelschip Scorpios en de Paarden van Ithaka, waar de jongste gasten een ritje per paard kunnen maken.
Tegelijkertijd laat Toverland steeds meer zien dat ze inhaakt op haar hoofdthema toveren. Met de realisatie van haar unieke Toverhuis verrast het park kleine en hele grote kinderen. Met een toverstaf in de hand kunnen de bezoekers in het Toverhuis allerlei magische effecten en bewegingen in gang zetten. In 2012 werd Toverland bekroond tot ‘Leukste uitje van Nederland ‘ door maar liefst 54.000 ANWB-leden. In 2013 stroomde voor het eerst het betoverende water door Toverlands nieuwste themagebied de Magische Vallei. Het nieuwe gebied wordt bewoond door het magische volkje de Dwervels. De Magische Vallei omvat acht nieuwe attracties, waaronder de draaiende achtbaan Dwervelwind en de 450 meter lange wildwaterbaan Djengu River. De nieuwe bobsleebaan Maximus’ Blitz Bahn werd in 2015 geopend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *