Veekoeken (N-Br)

Recepten > Veekoeken (N-Br)

Ingrediënten :

  • 1 kleine savooienkool
  • 500g gehakt
  • 1 klein ui
  • 1 groot ui
  • 40g boter
  • zout
  • peper
  • scheutje azijn

Bereidingswijze :

  • Maak de kool schoon en breek de bladeren eraf. Kook de bladeren in een pan met ruim water en een snufje zout 10 minuten. 
  • Laat dan de koolbladeren op een vergiet goed uitlekken. 
  • Maak het kleine uitje schoon en snipper deze. Doe het gehakt in een kom en meng er de gesnipperde ui, wat zout en peper door. 
  • Vorm van het gehaktmengsel net zoveel balletjes als er koolbladeren zijn. Verhit de boter in een pan en bak hierin de gehaktballetjes rondom mooi bruin. Leg op elk koolblad een balletje gehakt, rol het op en bind het vast met keukengaren. 
  • Vet een ovenschaal in en leg hier de koolrolletjes in. Maak het grote ui schoon en snipper deze. Fruit de ui in de bakboter van het gehakt een paar minuten. Blus af met een scheutje azijn en giet dit mengsel over de koolrolletjes. 
  • Leg een deksel op de schaal of dek de schaal af met een stuk aluminiumfolie. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *