Wissenkerke

Plaatsen > Wissenkerke

Wissenkerke ligt in de gemeente Noord-Beveland in de provincie Zeeland.

Wissenkerke is in 1652 gesticht bij de bedijking van de Wissenkerkepolder. De respectabele leeftijd van het dorp is af te lezen van de fraaie oude gebouwen die er nog te vinden zijn. Wissenkerke is het bestuurlijke centrum van Noord-Beveland. In de voorstraat vind je de waterpomp van Wissenkerke. De pomp voorzag de bevolking van Wissenkerke tientallen jaren lang van zuiver en zoet drinkwater. Andere bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de twee korenmolens die het dorp rijk is.

Even ten noorden van Wissenkerke bevinden zich mooie familiestranden aan de Oosterschelde. De Oosterschelde is een geliefd vaargebied voor zeilers en surfers.

Wissenkerke telt twee korenmolens, de molen “de Onderneming” op het eind van de kerkstraat dateert van 1860 en is een zogenaamde ronde stellingmolen. De molen is geheel gerestaureerd en de molenaar verwelkomt u graag om een kijkje te nemen. U kunt er, behalve op zondag, dagelijks terecht van 9.00 tot 18.00 uur. De molenaar maalt met de molen nog enkele dagen per week tarwe, rogge en pelt.

In de Voorstraat vindt u het gemeentehuis, het VVV kantoor en de waterpomp van het dorp Wissenkerke. De waterpomp voorzag de bevolking van Wissenkerke tientallen jaren lang van zuiver drinkwater. 

Op 7 kilometer afstand vindt u Waterland Neeltje Jans. Hier kunt u een hele dag genieten van zeedieren, spetterende attracties beleven en alles van de Deltawerken zien.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *