Mosselen met champignons

Laatste update 11/09/2025 door Redactie

Recepten > Mosselen > Mosselen met champignons in roomsaus.

Ingrediënten:

  • 2 kg mosselen,
  • 2 uien,
  • 1 groene selderij
  • 1 pond champignons,
  • 1/2 l room,
  • 1 dl droge witte wijn,
  • Boter,
  • 2 eetlepels peterselie,
  • Tijm,
  • Laurier,
  • Zout,
  • Peper

Bereiding:

  1.  Doe de mosselen in een kookpan met stukken ui en selderij.
  2. Kruid met peper, tijm en laurier laat ze op een hevig vuur opkoken.
  3. Stoof ondertussen de gekruide champignons in een nootje boter.
  4. Haal de mosselen uit de schelpen.
  5. Zeef het kookvocht en laat inkoken tot de helft. Voeg de room bij en laat opnieuw inkoken tot de helft.
  6. Breng eventueel nog verder op smaak en voeg er de mosselen en champignons bij.
  7. Laat nog even opwarmen en garneer met grof gesneden peterselie.

     


Plaats een reactie