Recepten > Mosselen > Mosselen met champignons in roomsaus.
Ingrediënten:
- 2 kg mosselen,
- 2 uien, 1 groene selderij ,
- 1 pond champignons, 1/2 l room, 1 dl droge witte wijn,
- Boter, 2 eetlepels peterselie, Tijm,
- Laurier, Zout, Peper
Bereiding:
- Doe de mosselen in een kookpan met stukken ui en selderij.
- Kruid met peper, tijm en laurier laat ze op een hevig vuur opkoken.
- Stoof ondertussen de gekruide champignons in een nootje boter.
- Haal de mosselen uit de schelpen.
- Zeef het kookvocht en laat inkoken tot de helft. Voeg de room bij en laat opnieuw inkoken tot de helft.
- Breng eventueel nog verder op smaak en voeg er de mosselen en champignons bij.
- Laat nog even opwarmen en garneer met grof gesneden peterselie.