Mosselen met champignons

Recepten > Mosselen > Mosselen met champignons in roomsaus.

Ingrediënten:

  • 2 kg mosselen,
  • 2 uien,

    1 groene selderij

    ,

  • 1 pond champignons,

    1/2 l room,

    1 dl droge witte wijn,

  • Boter,

    2 eetlepels peterselie,

    Tijm,

  • Laurier,

    Zout,

    Peper

Bereiding:

  • Doe de mosselen in een kookpan met stukken ui en selderij.
  • Kruid met peper, tijm en laurier laat ze op een hevig vuur opkoken.
  • Stoof ondertussen de gekruide champignons in een nootje boter.

  • Haal de mosselen uit de schelpen.
  • Zeef het kookvocht en laat inkoken tot de helft. Voeg de room bij en laat opnieuw inkoken tot de helft.

  • Breng eventueel nog verder op smaak en voeg er de mosselen en champignons bij.
  • Laat nog even opwarmen en garneer met grof gesneden peterselie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *