Recepten > Mosselen > Friese mosselen
Ingrediënten:
- 2 kg mosselen
- Flink portie grove groenten gesneden (wortel, ui, prei, paprika)
- Kruiden (zwarte peper, kruidenzout, tzaziki kruiden, dille, peterselie, bieslook, rozemarijn, teentje knoflook)
- 2 dl room
- 2,5 ons rookspek in blokjes gesneden
- Bier of witte wijn
- scheutje olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de mosselpan met olijfolie, bak de spekjes.
- Doe de helft van de groente er in en fruit even mee.
- Kruiden toevoegen
- 3/4 blijk bier toevoegen (andere helft opdrinken) of witte wijn
- Mosselen toevoegen en de andere helft van de groente.
- Opwarmen en drie keer op laten koken iedere keer even omschudden.
- Afgieten in een pannetje
- Mosselen warm houden in gesloten pan
- Helft van vocht gebruiken mengen met room en oplaten koken.
- Over de mosselen gieten nog een keer omschudden.
Serveren met stokbrood en knoflooksaus met wijn of bier