Mosselgratin

Recepten > Mosselen > Mosselgratin

.

Ingrediënten:

  • 2 kg mosselen
  • 100 gr gepelde grijze garnalen
  • 250 gr verse champignons
  • 25 cl witte wijn
  • 3 dl room
  • 1 dopje saffraan
  • 1 soeplepel gehakte bieslook
  • 2 afgestreken soeplepels bloem
  • Peper
  • Zout

Bereiding:

  • Schrob en was de mosselen met veel water

  • Gooi die met open of gebroken schelpen weg

  • Giet de rest in een grote kookpot en overgiet ze met witte wijn

  • Laat ze opengaan op een hevig vuur

  • Laten uitlekken en het kookvocht opvangen

  • Filter het kookvocht en breng het aan de kook

  • Tot de helft laten indikken en bewaren

  • Was de champignons, snijd ze in schijfjes en braad er het water uit in een pan met een beetje boter

  • Smeer een ovenschotel in met boter en schik er de champignons, de grijze garnalen en de mosselen (zonder schelp) in

  • Laat 50 g boter smelten, bestrooi met bloem en meng alles met de klopper

  • Voeg geleidelijk 1,5 dl van het kookvocht toe, net als de room

  • Voeg dan de saffraan, peper en eventueel een snuifje zout toe

  • Giet deze bechamelsaus over de mosselen, de garnalen en de champignons

  • Zet alles in een voorverwarmde oven (250 graden) en laat een tiental minuten braden

  • Bestrooi dan met gehakte bieslook en dien onmiddellijk op

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *