Mosselgratin

Laatste update 11/09/2025 door Redactie

Recepten > Mosselen > Mosselgratin

Ingrediënten:

  • 2 kg mosselen
  • 100 gr gepelde grijze garnalen
  • 250 gr verse champignons
  • 25 cl witte wijn
  • 3 dl room
  • 1 dopje saffraan
  • 1 soeplepel gehakte bieslook
  • 2 afgestreken soeplepels bloem
  • Peper
  • Zout

Bereiding:

  • Schrob en was de mosselen met veel water
  • Gooi die met open of gebroken schelpen weg
  • Giet de rest in een grote kookpot en overgiet ze met witte wijn
  • Laat ze opengaan op een hevig vuur
  • Laten uitlekken en het kookvocht opvangen
  • Filter het kookvocht en breng het aan de kook
  • Tot de helft laten indikken en bewaren
  • Was de champignons, snijd ze in schijfjes en braad er het water uit in een pan met een beetje boter
  • Smeer een ovenschotel in met boter en schik er de champignons, de grijze garnalen en de mosselen (zonder schelp) in
  • Laat 50 g boter smelten, bestrooi met bloem en meng alles met de klopper
  • Voeg geleidelijk 1,5 dl van het kookvocht toe, net als de room

     


  • Voeg dan de saffraan, peper en eventueel een snuifje zout toe

     


  • Giet deze bechamelsaus over de mosselen, de garnalen en de champignons

     


  • Zet alles in een voorverwarmde oven (250 graden) en laat een tiental minuten braden

     


  • Bestrooi dan met gehakte bieslook en dien onmiddellijk op

Plaats een reactie