Recepten > Mosselen > Vlaamse Mosselpan met Tartaarsaus.
Ingrediënten:
- 3-4 kg mosselen
- 2 uien
- klein bosje bladselderij
- klein bosje peterselie
- 2 preien
- 2 flesjes donker bier
- 50 g boter
- laurierblaadje
- versgemalen peper
- voor de tartaarsaus:
- 2 hardgekookte eieren
- 2 sjalotjes
- zout en versgemalen peper
- 2 eetlepels rode-wijnazijn
- 2 eetlepels gehakte bieslook (vers of diepvries)
- 8 eetlepels mayonaise
Bereiding:
- Was de mosselen en verwijder de beschadigde of open mosselen. Maak de uien, selderij, peterselie en prei schoon en snijd deze grof.
- Breng in een ruime pan 1 dl water, het bier, de boter, het laurierblaadje, de peper en de gesneden groenten aan de kook en laat dit zachtjes in de gesloten pan 3 minuten koken. Voeg de mosselen toe en kook ze, onder af en toe omscheppen, 5 minuten totdat alle mosselen open en gaar zijn. Verwijder dicht gebleven mosselen.
- Hak de eieren en snipper de sjalotjes voor de saus en meng ze met peper, zout, azijn en bieslook door de mayonaise.
- Schep de mosselen in diepe borden en serveer de tartaresaus erbij. Serveer er frieten of grof bruinbrood bij.