recepten > Paling > Paling Diable (Anguille à la Diable)
Ingrediënten:
- 1 kg grote paling
- 100 gram boter
- 1 liter visbouillon
- paneermeel
- 4 augurkjes
- 1 citroen
- 3 eetlepels mosterd
- cayennepeper
- 1 dl droge witte wijn
- 40 gram bloem
- 1 eetlepel azijn
- 3 sjalotjes
- 1 zakje soepgroente
- zout, peper
bereiding:
- Breng de bouillon aan de kook. Snij de paling in stukken van 7 cm. Doe ze bij de bouillon en laat ze 20 minuten zachtjes tegen de kook aan garen. Laat de paling uitlekken en droog ze af. Roer 50 gram boter zacht en werk er de mosterd door. Breng op de paling hiervan een dikke laag aan en rol ze door het paneermeel. Smelt 20 gram boter in een pan, doe er wat cayennepeper bij en bak hierin onder regelmatig keren de stukken paling. Houd ze warm.
- Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Kook ze in de witte wijn met soepgroente en de azijn. Laat dit tot de helft reduceren, doe er 1/4 liter bouillon bij, en zeef de saus. Smelt 40 gram boter en voeg de bloem toe. Leng dit mengsel aan met het vocht, laat 10 minuten koken.
- doe er wat peterselie over.
Serveer onmiddellijk.