Paling met tuinkruiden

Recepten > Paling > Paling met tuinkruiden(Anguille aux fines Herbes)

Ingrediënten:

  • 1 kg paling
  • 3 sjalotjes
  • 200 gram zuring
  • 25 gram kervel
  • 25 gram peterselie
  • 75 gram boter
  • 1 citroen
  • 3 blaadjes salie
  • 25 gram citroenkruid
  • 1/2 dl witte wijn
  • 2,5 dl visbouillon
  • zout, peper

bereiding:

  • Snijd de paling in moten van 7 cm.
  • Was deze goed en laat ze uitlekken.
  • Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
  • Hak ook alle kruiden fijn.
  • Smelt 75 gram boter in een pannetje en laat hierin alle gehakte kruiden en de sjalot zachtjes smelten.
  • Voeg dan de stukken paling toe, de wijn en de visbouillon. doe er peper en zout bij en meng het goed.
  • Breng het aan de kook. Laat 7 minuten zachtjes koken en voeg dan het sap van de citroen toe.
  • Verwarm het mengsel nog even, doe het op een voorverwarmde dienschaal, en bewaar deze 15 minuten warm.
  • Daarna Serveren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *