Recepten > Paling > Paling op zijn Duits (Anguille à l’Allemande)
Ingrediënten:
- 800 gram paling in moten
- 1 ui
- 1/2 citroen
- cayennepeper
- 4 dl rijnwijn
- 50 gram boter
- zout, peper
- 1 dl slagroom
Bereiding:
- Pel de ui en hak die klein.
- Doe 3 dl wijn en 3 dl water in een pan, voeg de ui erbij, wat sap van de 1/2 citroen en wat zout, peper en cayennepeper.
- Breng het mengsel aan de kook en stoof hierin de paling 15 minuten. Haal de moten er dan uit, laat ze uitlekken, leg ze op een voorverwarmde schaal en houd deze warm.
- zeef het kookvocht en kook het in tot er 3 dl van over is.
- Smelt de boter, voeg de bloem erbij en roer.
- Leng het mengsel aan met het ingekookte kookvocht, de laatste dl wijn en de slagroom.
- Laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Controleer de smaak en corrigeer deze eventueel.
- Leg nu de moten paling nog even in de saus. Verwarm nog even en schenk de saus met paling op de dienschaal.
- Serveer direct.