Recepten > Paling > Paling uit Angers (Anguille à l’Angevine)
Ingrediënten:
- 1 kg grote paling
- 100 gram boter
- 200 gram champignons
- 1/2 liter droge witte wijn
- 1 citroen
- 1 eidooier
- 1 borrelglas cognac
- 1/2 dl slagroom
- peterselie
- laurier
- zout, peper
Bereidingswijze:
- Snij de palingen in moten van 7 cm lengte.
- Pers de citroen uit. Doe het sap over de moten paling en laat deze 10 minuten marineren in het citroensap.
- Smelt de helft van de boter in een pan en bak hierin de moten paling enkele minuten op klein vuur.
- Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Was en hak wat peterselie.
- Flambeer de paling met de cognac.
- Voeg de champignons toe, doe de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes smoren.
- Doe er dan zout bij, de wijn, het blaadje laurier, zet het vuur hoger en laat 10 minuten koken op hoog vuur.
- Haal het blaadje laurier weg. Schep er de paling en de champignons uit met een schuimspaan en houd ze warm.
- Kook het vocht voor 1/3 in, meng de eidooier met de slagroom en voeg het mengsel, van het vuur af, bij de saus. Klop er nog de rest van de boter in kleine stukjes door.
- Controleer de smaak en corrigeer die eventueel.
- Schenk de saus over paling en champignons, geef er wat gehakte peterselie over en serveer.