Recepten > Paling > Witlofsoep met gerookte paling
Ingrediënten
- 250 gr gerookte palingfilet,
- 10 middelgrote stronken witlof,
- 1 grote aardappel,
- 25 gr boter,
- Zout, Peper,
- 1/2 liter kippenbouillon,
- Verse koriander of peterselie
Bereiding:
- Haal het bittere hart uit de witlofstronken, snijd ze overlangs in tweeën en dan in kleinere stukken
- Schil de aardappel en snijd hem in fijne schijfjes. Smelt de boter in een pot of pan met dikke bodem en stoof het witlof en de aardappelschijfjes op zacht vuur. Dek de pot af en laat, onder regelmatig roeren, 10 minuten sudderen.
- Voeg de kippenbouillon toe en laat nog 15 minuten garen. Verwarm de oven voor op 100°C
- Ontvet en ontgraat de gerookte paling en snijd hem en in dunne plakjes. Leg die tussen 2 vellen aluminiumfolie en warm ze in de oven 10 minuten op.
- Mix intussen het witlof-aardappelmengsel met een handmixer fijn tot de soep mooi glad is en breng op smaak met peper en zout.
- Warm de soep goed door en verdeel haar met de stukjes paling over voorverwarmde borden
- Versier met koriander of peterselie
- Om de bitterheid te accentueren, mag er versgemalen zwarte peper over