Recepten > Snoekbaars > Gebakken snoekbaars met sabayon
Ingrediënten voor 4 personen:
- 600 g snoekbaarsfilets
- 400 g knolselderij
- 4 dl olie
- 200 g boter
- 5 dl Gold-bier van Kanterbräu
- 2 eierdooiers
- takjes bieslook
- dille
- zout en peper
Bereiding:
- Schil de knolselderij en rasp hem zeer fijn.
- Verhit de olie en frituur de selderij goudbruin en knapperig. Laat hem uitlekken en houd hem warm.
- Verdeel de snoekbaarsfilet in vier porties. Smelt de boter in een pan boven een laag pitje en laat haar helder worden.
- Bak de visfilet in drie minuten aan de ene kant goudbruin in een beetje boter en olie, bestrooi ze met zout en peper, keer ze om en bak ze nog 2 minuten. Houd ze warm.
- Verwarm het bier in een pan. Haal de pan van het vuur, klop er de eierdooiers door, giet al kloppend het bier erbij, zet de pan weer op het vuur (op een heel laag pitje!) en blijf kloppen, zodat de sabayon indikt. Giet er de heldere boter bij.
- Schik de visfilet op warme borden, bestrooi ze met fijngehakte bieslook en dille en schep er gefrituurde selderij naast. Dien de sabayon apart op in een sauskom.