Recepten > Snoekbaars > Gemarineerde snoekbaarsstukjes.
Ingrediënten:
- 500 gram snoekbaarsfilet
- ketjap manis, peperkorrels, zeezout, sambal oeloek, citroen en knoflook
- hele bospeen
- ontbijtspek
- krieltjes in de schil
- schenkstroop
- koude vruchten op siroop
Bereiding:
- Neem ongeveer 500 gram snoekbaarsfilet en maak er stukjes van ongeveer 6 x 6 cm van.
- Maak een marinade van ketjap manis, peperkorrels, zeezout, sambal oeloek, citroen en knoflook en laat de stukjes ongeveer 4 uur marineren.
- Kook in de tussentijd hele bospeen gaar en laat deze uit het water afkoelen.
- Omwikkel ze met ontbijtspek. Doe hetzelfde met krieltjes in de schil en laat
- vooral de schil erom zitten. Als de kriel en wortel zijn omwikkeld met ontbijtspek
- zet ze dan in een ovenschaal in de oven, ongeveer 15 minuten op 180 graden,
- daarna nog 5 minuten op de grill-stand maar giet er eerst nog wat schenkstroop overheen.
- De snoekbaars aan beide zijden 3 minuten bakken in zonnebloemolie,
- niet te veel olie toevoegen.
Eventueel serveren met koude vruchten op siroop.