Recepten > Snoekbaars > Gepocheerde snoekbaars met courgette.
Ingrediënten voor 4 personen:
- Voor de courbouillon:
- 2 liter water
- 1 pond graten van witvis
- sap van 2 citroenen of 2 eetlepels witte azijn
- 1 dl. droge witte wijn
- ½ ui
- ½ wortel
- ½ prei
- 10 peterseliestelen
- peperkorrels
Ingrediënten;
- 200 g snoekbaarsfilet p.p.
- ½ courgette
- peper uit de molen en zout
- olijfolie
Bereiding
- Voor de courbouillon:
- Was de graten. Snijd de groenten in grove stukken.
- Meng alles door elkaar en breng aan de kook.
- Laat het vervolgens op een laag vuur 30 minuten trekken.
- Zeef alles door een doek.
- Breng wat bouillon aan de kook en pocheer hierin op een laag vuur de snoekbaars.
- Snijd de schil dik van de courgette af, zodat alleen het middelste deel van de courgette (de zaadjes) overblijft.
- Snijd van de schil een grove julienne en bak deze in wat hete olijfolie.
- Breng op smaak met grof gemalen peper en zout.
Serveer de snoekbaars op de gebakken courgette.
Serveer er een witte wijnsaus bij.