Recepten > Snoekbaars > Op de huid gebakken snoekbaars met rode wijnsaus.
Ingrediënten voor 4 personen;
- 4 x180 gr snoekbaarsfilet met huid,
- iets honing,
- hart van kropsla,
- gesnipperd sjalotje,
- zout en peper,
- nootmuskaat,
- 2 dl rode wijn,
- 3 dl visbouillon,
- 2 dl room,
- 50 gr koude boter blokjes,
- roomboter om in te bakken met een scheutje slaolie
Bereidingswijze :
- Doe de rode wijn de visbouillon en de helft van het sjalotje in een passend steelpannetje en kook dit rustig tot de helft.
- Verhit een klein bakpannetje met de olie en de roomboter en als deze licht begint te kleuren doe je er de snoekbaars in met de huid naar beneden, bak deze om en om mooi goud bruin.
- Zet nu het pannetje met de snoekbaars in een voorverwarmde oven (180°C) voor ongeveer 6 minuten. Voeg de room toe aan de ingekookte massa en kook deze nog iets verder in. Verhit nu een steelpannetje met een klontje roomboter en voeg hier de rest van de sjalot aan toe en fruit deze aan (niet kleuren) voeg dan de sla toe (alleen de kern) en breng deze op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Roer door de saus de koude blokjes boter en breng deze op smaak met wat zout. Dresseer de sla op een warm bord leg hier de snoekbaars op met de huid naar boven en giet de saus er een beetje om heen, lak nu de snoekbaars af met de honing en garneer het gerecht met een krokant plakje spek en een takje kervel.