Recepten > Snoekbaars > Op de huid gebakken snoekbaarsfilet, ingestoken met Parmaham en een schuimige saus van strandkrabbetjes.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 16 plakjes Parmaham, 4 dikke stukken Snoekbaars zonder graat maar met vel,
- 300 gram strandkrabben, 5 pomodori tomaten(ontvliest),
- 50 gr. verse basilicum, 10 gr.verse tijm, 20 gr, boter,
- 2 dl. visbouillon, 0,5 dl. room, 1 dl. cognac,
- 500 gr.spinazie en 1 sjalotje.
Bereiding:
- Snijd de snoekbaars vanuit de graatkant voorzichtig in naar het het vel.
- Leg in de snede een plakje parmaham (voor een snoekbaars 3 plakje ham).
- Zet de krabbetjes voorzichtig op in een pan met olie.Voeg de tomaten (klein gesneden) en de kruiden toe. Afblussen met de cognac, visbouillon en room. Laat de saus een uurtje trekken en passeer deze door een zeef. laat de saus inkoken naar eigen smaak.
- Snijd het vel van de snoekbaars voorzichtig in met een scherp mes en bestrooi het vel met zout.
- Leg de snoekbaars in een matig hete pan met een laagje olie en laat de snoekbaars garen op de huid. Bak de gewassen spinazie met een beetje olie en een sjalotje en breng op smaak met peper en zout. Leg de krokante snoekbaars op de spinazie. Monteer de saus met blokje koude boter en maak met behulp van een staafmixer een schuimige massa. Schep het schuim eraf en drapeer deze op het bord.
Dit recept is gevonden in vis@vis