Recepten > Snoekbaars > Snoekbaars in citroen
Ingredienten;
- 8 Moten snoekbaars
- 3 Citroenen
- Suiker
- Sla- of Zonnebloemolie
- Munt
- Knoflook
- Kerriepoeder
- Peterselie (fijngehakt)
- Peper
- Zout
bereiding;
- Hak 2 teentjes knoflook fijn en fruit deze in 4 eetlepels olie ca. 2 minuten op een laag vuur glazig.
- Voeg er 2 theelepels kerriepoeder aan toe en laat deze 1 minuut zachtjes mee fruiten. Giet er het sap van 2 citroenen bij en strooi er 4 eetlepels fijngehakte peterselie, 3 theelepels suiker, zout en peper over.
- Leg er de 8 moten schelvis op en pocheer de vis, in een gesloten pan, in ca. 20 minuten op een laag vuur gaar.
- Schep de vis voorzichtig met een schuimspaan op een schaal. Giet er het pocheervocht over.
- Zet de schaal op een koude plaats tot het vocht in ca. 3 uur is gegeleerd.
- Garneer de vis met schijfjes citroen en enkele blaadjes munt.