Recepten > Snoekbaars > Snoekbaars in dillesaus
Ingrediënten;
- 1 Snoekbaars (ca. 1 kg)
- 1 Ui (klein)
- Margarine
- Crème fraiche
- Citroensap
- Droge witte wijn
- 1 takje Peterselie
- 6 takjes Dille (fijngehakt)
- Tijm Laurierblad.
- Peper Zout.
Bereiding;
- Leg de schoongemaakte snoekbaars op z’n zijde en snij met een scherp mes de kop, van achter de buikvin schuin naar boven, eraf.
- Fileer de vis door het visvlees van kop naar staart vlak over de graat los te snijden.
- Keer de vis op de andere zijde en snij de tweede filet van staart naar kop los.
- Bewaar het afval. Leg de filets met het vel naar beneden en snij het visvlees vanaf de staart van het vel los.
- Breng in een pan het visafval samen met 2½ dl droge witte wijn, 2½ dl koud water, 1 kleine ui in schijfjes, een snufje tijm, 1 takje peterselie, ¼ laurierblad, 2 druppels citroensap, zout en peper langzaam aan de kook.
- Verwijder regelmatig het schuim. Laat de bouillon op een laag vuur ca. 30 minuten trekken. Zeef de bouillon en pocheer hierin de visfilets ca. 6 minuten. Schep de vis met een schuimspaan voorzichtig op een voorverwarmde schaal. Giet er een ½ dl van de bouillon over en houd het warm op een pan met heet water.
- Laat voor de saus 2½ dl van de bouillon op een hoog vuur inkoken tot 1½ dl overblijft. Voeg 2 dl crème fraiche toe en laat dit, af en toe roerend, inkoken tot de helft overblijft. Laat de saus een beetje afkoelen en verdeel 20 g margarine in klontjes en klop deze een voor een door de saus.
- Meng de fijngehakte dille door de saus en voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de saus over de vis.