Recepten > Snoekbaars > Snoekbaars met Kaas (Sandre au Fromage)
Ingrediënten voor 4 personen;
- 800 gram snoekbaars
- 50 gram boter
- 1 fles droge witte wijn
- 1 citroen
- 2 uien
- tijm
- 2 kruidnagels
- laurier
- rozemarijn
- salie
- zout, peper
- 1 dl slagroom
- 75 gram geraspte kaas.
bereiding:
- Maak een marinade van de wijn, de kruidnagels, wat tijm, laurier, rozemarijn en salie. Schil de uien, snij ze in grove stukken en voeg ook deze toe.
- Breng het mengsel aan de kook, laat het 10 minuten zachtjes koken en dan afkoelen totdat het lauw is.
- Was de vis en leg hem in een pan die goed kan worden afgesloten.
- Doe er de lauwe marinade over, eventueel verdund met water, als de vis niet onder staat, sluit de pan en laat de vis 5 uur marineren. Breng het mengsel dan aan de kook en laat het 5 minuten koken.
- Zet dan de pan van het vuur. Smelt de boter, voeg de bloem toe en maak er een papje van. Leng aan met gezeefd kookvocht totdat er een romige saus is ontstaan.
- Laat deze 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg er dan de geraspte kaas bij en de slagroom en houd de saus warm.
- Laat de vis uitlekken, leg hem voorzichtig op een voorverwarmde dienschaal en bedek hem met een gedeelte van de saus. Doe de rest van de saus er in een mooie sauskom bij.