Recepten > SNOEKBAARS MET RODE WIJN
Benodigdheden voor 4 personen;
- 1 snoekbaars van 1 kg,
- 1 fles pittige rode wijn,
- 2 teentjes knoflook,
- 10 kleine uien,
- 120 g gerookt spek,
- 200 g oesterzwammen,
- 1 bosje tijm,
- laurier en peterselie,
- 50 g boter,
- 1 likeurglaasje cognac,
- peper en zout,
- met knoflook ingewreven soldaatjes.
Bereiding;
- Snoekbaars schoonmaken en schubben. Bewaar de eieren of de milt.
- Pel de uien en de knoflook. snijd het spek in blokjes. Smelt de boter in een cocotte op zacht vuur. Leg er de uitjes, spekblokjes, knoflook en de oesterzwammen in en voeg peper en zou toe.
- Voeg na 5 minuten een glas rode wijn toe. Dek af en laat nog 5 minuten koken.
- Snijd de snoekbaars ondertussen in 8 stukken. Doe de stukken in de cocotte.
- Verwarm de cognac even, giet op de vis en flambeer.
- Voeg de overblijvende rode wijn en het bosje tijm, laurier en peterselie toe. Kook 10 minuten onbedekt.
- Verwijder de stukken snoekbaars en leg ze in een warme schaal die u in de oven verder laat stoven.
- Verhoog het vuur om de saus verder in te dikken.
- Meng de eieren of de milt met de geknede boter en verwerk alles onder de saus. Kook nog 5 min. Verwijder het bosje tijm, laurier en peterselie.
- Breng verder op smaak.
- Giet de saus met alle ingrediënten over de vis.
- Bestrooi met soldaatjes die met knoflook ingewreven zijn.
Drink hier het liefst een jonge bourgogne bij.