Recepten > Snoekbaars met tomaten ( Sandre aux tomatos)
Ingrediënten voor 4 personen;
- 800 gr. Snoekbaarsfilet,
- 1 theel. citroensap,
- zout,
- 6 tomaten,
- 100 gr. doorregen spek,
- 1 ui,
- 1/16 L. droge witte wijn,
- 1 hard gekookt ei,
- 2 sjalotjes,
- 100 gr. mayonaise,
- 3 eetl. yoghurt,
- 4 theel. niet te scherpe mosterd,
- zout, peper, olie.
Bereiding:
- Spoel de visfilets onder koud stromend water af, dep ze droog, besprenkel ze met het citroensap en bestrooi ze met 1 theel. zout.
- Was de tomaten, droog ze af, snijd 4 tomaten aan de bovenkant kruiselings in en bestrooi deze met wat zout.
- Ontvel twee tomaten en snijd ze in stukjes. Snijd het spek en de schoongemaakte ui klein.
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Bestrijk een ovenvaste schaal met olie. Leg de visfilets in de schaal en zet de tomaten tussen de vis.
- Bak het spek in een pan uit en bak de ui in het spekvet lichtbruin, voeg de stukjes tomaat toe, roer alles goed door elkaar, voeg de witte wijn toe en schenk het mengsel over de visfilets.
- Laat de vis op de middelste richel van de voorverwarmde oven in 10- 15 min. gaar worden.
- Pel het ei en hak het fijn. Maak de sjalotjes schoon, snijd ze klein en vermeng ei en sjalotjes met de mayonaise, de yoghurt en de mosterd.
- Voeg naar smaak nog wat zout en peper aan de saus toe.