Recepten > Snoekbaars > Snoekbaars met zongedroogde tomaten.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 400 gram snoekbaarsfilet liefst met vel
- halve liter krachtige vleesbouillon (5 dl)
- extra vergine olijfolie
- zout en peper (uit de molen)
- 8 half-zongedroogde tomaten in stukjes.
Bereiding:
- Laat de bouillon tot 1 dl. inkoken (duurt ± 20 minuten).
- Leg de filets met de velkant naar boven op een rooster en leg dit rooster op een met aluminium bedekte bakplaat.
- Kwast de filets in met olijfolie en strooi er zout en peper op.
- Zet ze ± 4 minuten onder een voorverhitte grill tot het vel goudbruin is.
- Schep de stukjes tomaat door de nu stroperige bouillon en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de vis op voorverwarmde borden en doe de saus er over.
- Serveren met gekookte of gebakken aardappeltjes, frites of een gepofte aardappel met zure room/bieslook.