Recepten > Snoekbaars > Snoekbaars op een bedje van groente.
Kies voor de snoekbaars bij voorkeur de filets van het staartstuk. Het gerecht kunt u eventueel ook met diepgevroren snoekbaars bereiden. De snoekbaars hoeft dan niet tevoren te worden ontdooid. De oventijd dient u dan echter wel met ongeveer 5 minuten te verlengen.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 600 gram snoekbaarsfilets.
- 4 theel. citroensap.
- 2 kleine uien
- 2 x een dunne prei.
- 1 kleine rode paprika.
- 1 kleine courgette.
- 4 tomaten, ontveld.
- 2 teentjes knoflook.
- 3 eetl. olijf-olie
- zout en peper uit de molen.
- 10 eetl. droge witte wijn (pinot blanc-Elzas).
- 3 á 4 theel. fijne franse mosterd.
Bereidingswijze:
- Spoel de snoekbaarsfilets onder stromend koud water.
- Maak de snoekbaars droog met keukenpapier.
- Wrijf ze in met citroensap, en laat ze 10 minuten liggen.
- Snijd de ui in 8 of meer smalle partjes, het witte en het licht groene van de prei in smalle ringen, de paprika in smalle reepjes en de courgette en tomaten in blokjes.
- Pers de knoflook uit.
- Verhit, bij voorkeur in een wok, de olie en voeg alle groenten toe.
- Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, circa 5 minuten zachtjes bakken.
- Voeg knoflook en wat zout en peper toe.
- Vermeng de wijn met de mosterd en roer het door de groenten.
- Breng alles opnieuw aan de kook.
- Doe daarna de gehele inhoud van de pan over in een ovenvaste schaal.
- Wrijf de snoekbaarsfilets in met peper en zout en leg ze op het groentebedje.
- Leeg het deksel op de schaal of dek het af met aluminiumfolie.
- Plaats de schaal in het midden van de tot 220 graden voorverwarmde oven.
- Reken op een oventijd van circa 14 minuten.
- Dien het gerecht in de ovenschaal op.
Serveertip:
U kunt er een fijne aardappelpuree bij geven maar ook vers stokbrood past er ook uitstekend bij.