Recepten > Snoekbaars > Snoekbaars salade
Ingrediënten;
- 800 g snoekbaarsfilet
- 1 Worteltje
- 1 kleine Prei
- 1 Tomaat
- 1 krop Sla
- 1 Gele paprika
- 4 takjes Peterselie
- 1 Citroen
- 1 dl Umer of Bulgaarse yoghurt
- Kappertjes
- Droge witte wijn
- Dijonmosterd Mayonaise
- Tijm
- Dragon (fijngehakt)
- Bieslook (fijngeknipt)
- Zwarte olijven
- Peper
- Zout
- Citroensap.
Bereiding:
- Bedek de bodem van een wijde pan met het worteltje in plakjes gesneden, een stukje wit van het prei in ringetjes gesneden, 4 takjes peterselie, een snufje tijm en 3 schijven citroen. Leg er de snoekbaarsfilets op.
- Giet er een ½ liter water en een ½ dl droge witte wijn bij en strooi er wat zout en peper over. Breng alles tot tegen de kook aan. Pocheer de vis in ca. 8 minuten op een laag vuur gaar. Schep de vis voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en laat deze uitlekken en koud worden.
- Roer voor de saus 1 theelepel Dijonmosterd los met 1 eetlepel citroensap en meng er 1 dl mayonaise, 1 dl Umer of Bulgaarse yoghurt, een ½ eetlepel dragon fijngehakt, een ½ eetlepel bieslook fijngeknipt, zout en peper naar smaak, door. Verdeel de koude vis in grove stukken en schep deze voorzichtig door de saus.
- Bedek 4 bordjes met slabladeren naar keuze. Leg de vissalade in het midden en garneer deze met de ontvelde tomaat zonder zaadlijsten en in reepjes gesneden, een ½ gele paprika zonder zaadlijsten en 4 zwarte olijven in reepjes gesneden, gehalveerd en ontpit en 1 eetlepel kappertjes.