Snoekbaarspotje met witte wijn, mosterd en dille.
Ingrediënten;
- 600 gram Snoekbaarsfilet
- 250 gram worteltjes
- 300 gram krielaardappeltjes (cela vita)
- 1 ui
- 25 gram boter
- 1 eetlepel olie
- 150 gram doperwtjes (diepvries)
- 1 eetlepel mosterd
- 1 1/2 deciliter witte wijn
- sap van 1 citroen
- zout en peper
- 1/8 slagroom (slankroom)
- 1 citroen.
Bereiding:
- Snijd de snoekbaarsfilet in stukken van circa 3 centimeter.
- Snijd de worteltjes ook in stukken van 3 centimeter. Kook
- de worteltjes en de krielaardappeltjes apart in circa 10
- minuten beetgaar, giet af en laat ze uitlekken. Snipper
- intussen de ui grof. Verhit de boter in de wok laat hem
- uitbruisen en voeg dan de olie toe.
- Roerbak als de olie heet genoeg is de ui 2 minuten,
- voeg de snoekbaarsfilet toe en roerbak de vis voorzichtig circa 5 minuten
- (probeer de visblokjes heel te houden).
- Meng voorzichtig de aardappeltjes, worteltjes, doperwtjes, mosterd,
- wijn en het citroensap erdoor en breng het op smaak met zout en peper.
- Laat het geheel 4 minuten pruttelen , voeg na 2 minuten de dille toe.
- Garneer de schotel met partjes citroen en serveer direct.
Lekker met een groene salade.